ua en ru

Головну ялинку України у цьому році встановлять на Софійській площі

Київська влада має намір у цьому році перенести місце проведення новорічних і різдвяних свят з Майдану Незалежності на Софійську площу, де буде встановлена головна ялинка країни.

Київська влада має намір у цьому році перенести місце проведення новорічних і різдвяних свят з Майдану Незалежності на Софійську площу, де буде встановлена головна ялинка країни. Про це повідомила заступник голови Київської міської держадміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко, передає прес-служба КМДА.

За словами Старостенко, в цьому році місто планує організувати святкові заходи на Софійській площі, так і на території Національного заповідника "Софія Київська". Так, власне на площі планується встановити головну ялинку країни, ярмаркові будиночки та сцену, на якій виступлять українські виконавці. На території Національного заповідника пройде виставка малюнків, конкурси новорічних іграшок та конкурс ялинок, на якому за звання кращої змагатимуться ялинки з усіх областей України.

Повідомляється, що кошти від продажу сувенірної новорічної продукції на ярмарках передадуть на допомогу потерпілим в зоні АТО.

Нагадаємо, новорічну ялинку, один із символів Евромайдана, на Майдані Незалежності в Києві демонтували тільки 14 серпня 2014 р.