ua en ru

У КМДА відбулося road-show інноваційних проектів-фіналістів конкурсу "Інноваційний прорив"

У Київській міській державній адміністрації 16 листопада 2011 р. відбулося road-show інноваційних проектів-фіналістів конкурсу "Інноваційний прорив 2011. Рік інформаційних технологій". В ході презентації, конкурсанти-фіналісти доводили інноваційність проектів, наявність ринків збуту і комерційну привабливість для інвесторів.
Команди-розробники представили 21 проект, з яких буде вибрано п'ять проектів-переможців (по одному в кожній номінації) і один проект-переможець конкурсу. Розробник проекту-переможця поїде в Кремнієву долину (США, штат Каліфорнія), де представить свій проект венчурним інвесторам.Експертне журі оцінювало проекти по ряду критеріїв, використовуючи бальну систему.Ппобедітелем конкурсу буде визнано проект, який набрав найбільшу кількість балів, а переможцями в кожній номінації - проекти набрали найбільшу кількість балів у своїй номінації.
"Проекти стають все більш і більш якісно підготовленими, частина з них можна реалізовувати вже сьогодні", - сказав генеральний партнер конкурсу голова наглядової ради компанії "Октава Капітал" Олександр Кардаков і додав: "Особисто мене зацікавели дві проектні команди, з якими я планую зустрітися і ще раз обговорити деталі можливої взаємодії ".
Заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, заявив: "Ті проекти, які не можуть бути включені в програму соціально-економічного розвитку, ми готові підтримувати через міський бізнес-інкубатор. Ми готові зробити Київ майданчиком для інноваційних технологій". Руслан Крамаренко відзначив, що оскільки збір ідей для розвитку Києва триває, міська влада зацікавлена у співпраці з оргкомітетом конкурсу "Інноваційний прорив".
Експертами були відзначені проекти, пов'язані з розробкою мобільних додатків, зокрема проект "Kitapps - онлайновий конструктор для створення бізнес-додатків для iPhone/Android" і проект "CIVIA - онлайнова браузерна багатокористувацька соціальна гра", а також ідеї в галузі медицини - пристрій для діагностики атеросклерозу "Diagnostic softhead ther sclerosis", "Ліжко лікувально-опікова", яка створює ефект псевдорідину, знімає больовий шок і дозволяє прискорити затягування ран, а також "Промисловий зразок механомагнітного реактора для синтезу протипухлинного багатофункціонального магніточутливого комплексу".
Проекти-переможці конкурсу журі оголосить 21 листопада під час Урочистої церемонії нагородження переможців.