ua en ru

У КМДА вважають безперспективною ініціативу столичного ДАІ про платний в'їзд у центр Києва

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) вважають безперспективною ініціативу столичного ДАІ про платний в'їзд у центр Києва. Про це "Комерсант-Україна" повідомив заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий.

"Листа від ГУ МВС ми поки що не отримували, отримаємо - будемо розглядати", - заявив Іван Шпильовий. За його словами, столичні водії поки не готові до запровадження платного в'їзду в центр: "Така ініціатива зустріне опір. Ця непопулярна міра, тому що автомобілісти будуть відчувати незручності. Наші водії хочуть їхати куди завгодно і де завгодно зупинятися".

Перспективу платного в'їзду в центр міста розкритикували і в координаційному центрі з упровадження економічних реформ при Президентові України. "В європейських містах, де зараз діє платний в'їзд у центр, завчасно розвивали громадський транспорт, створювали парковки біля метро і на околицях. Київ поки що цим похвалитися не може, а без альтернативи будь-які каральні заходи дадуть тільки негативний ефект", - пояснив координатор реформи транспортного сектору центру Олександр Кава. З ним згоден і начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник: "Я проти платного в'їзду, це створить ще більший хаос. Хто буде стежити за цим, хто буде стягувати плату, як це контролювати? Проблему заторів слід вирішувати створенням парковок. Ну і водіям слід більше поважати один одного, а не кидати машини, де попало".

Нагадаємо, раніше Державтоінспекція Києва виступила з пропозицію зробити платний в'їзд у центральну частину столиці в денний час доби.