ua en ru

У КМДА доручили вдвічі скоротити час ліквідації наслідків транспортних пригод

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк доручили вдвічі скоротити час ліквідації наслідків транспортних пригод. Про це він заявив під час наради з розгляду питання оперативності ліквідації транспортної події службою метрополітену, яка сталася 17 червня на Святошинсько-Броварській лінії, передає прес-служба КМДА.

"Для якнайшвидшої ліквідації нештатних ситуацій важливо, аби дії працівників станції були чіткими та злагодженими. Метро - це транспорт, користуванням яким пов'язане з підвищеною небезпекою, тож кожен крок працівника має бути доведений до автоматизму в будь-якій ситуації. Також важливо відпрацювати механізм чіткого інформування та координування дій пасажирів, аби звести незручності для киян до мінімуму", - зазначив Костюк.

Разом із тим, заступник голови КМДА позитивно відзначив роботу КП "Київпастранс". Під час транспортної події комунальне підприємство оперативно виділило додатковий рухомий склад. Так, на тролейбусний маршрут №5, який курсує між станціями метрополітену "Нивки", "Берестейська", "Шулявська", "Політехнічний інститут", "Університет", "Площа Льва Толстого", додатково спрямували 8 тролейбусів. Крім того, було організовано тимчасовий автобусний маршрут звичайного режиму руху від станції "Святошин" до станції "Університет" загальною кількістю 10 автобусів великої і надвеликої місткості та підсилено роботу таксомоторів, що працюють у режимі маршрутного таксі в цьому районі.

"Не менш важливим є налагодження й підтримка постійного оперативного зв'язку між керівниками всіх комунальних підприємств, які здійснюють муніципальні перевезення. Саме тому я дав доручення розглянути можливість створення єдиної диспетчерської служби для координації роботи різних видів транспорту", - зазначив Костюк та додав, що найближчим часом також буде перевірено наявність аптечок на станціях метрополітену та їх укомплектованість.

Читайте також: У Київському метрополітені відновлено рух поїздів після трагедії на станції "Шулявська"