ua en ru

В КМДА не виключають підвищення тарифів на воду, тепло і електроенергію в 2013 р

В Київській міській державній адміністрації (КМДА) не виключають варіанту підвищення тарифів на воду, тепло і електроенергію в столиці в 2013 р. Про це сьогодні, 10 грудня, на брифінгу повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо в державному бюджеті закладені кошти по різниці в тарифах, то тоді, безумовно, зростання не буде, якщо їх недостатньо, то на рівні Кабінету міністрів може розглядатись питання щодо підвищення вартості на ці послуги", - пояснив Попов.

За його словами, в КМДА не приймали участі в розробці державного бюджету, і тому не знають, чи в ньому закладені кошти на компенсацію різниці в тарифах у 2013 р. " Я зараз не можу дати відповідь, бо ми не приймали участь в розробці і проведенні консультацій щодо державного бюджету 2013 р., в чому я вбачаю велику помилку уряду, що вони не залучили до цього процесу місцеві адміністрації і органи місцевого самоврядування, тому на деякі питання я не можу дати відповідь", - зазначив Попов.

Він також нагадав, що тарифи на воду, тепло та електроенергію, встановлює не місто, а відповідні регулюючі органи. "Я нагадаю, що є послуги, які сьогодні в плані їхньої вартості визначаються виключно існуючими в країні регуляторами. Наприклад, НКРЕ визначає вартість послуг на електричну енергію, на тепло. Комісія з питань регулювання тарифів житлово-комунального господарства визначає вартість питної води, каналізації і таке інше. За містом залишається квартирна плата і вартість проїзду в транспорті, тому що стосується тепла і води - це питання до держави", - підкреслив Попов.

Читайте також: Параметри бюджету-2013 позбавляють Київ можливості нормально функціонувати, - Попов