ua en ru

У Казахстані встановлені ймовірні організатори заворушень, які відбулися в Жанаозені

У Казахстані встановлені ймовірні організатори заворушень у місті Жанаозен, які сталися наприкінці минулого тижня. Їх імена не називаються, повідомляє радіо "Свобода".
Як заявив сьогодні заступник генерального прокурора Курмахан Ісаєв, слідчі мають у своєму розпорядженні відеоматеріали, які підтверджують причетність підозрюваних до організації народних виступів.
Раніше казахська влада відзначила, що має намір розслідувати обставини смерті кожної з 14 загиблих в результаті заворушень, відзначивши, що при придушенні виступу поліцейські застосували силу лише після того, як кілька співробітників правоохоронних органів були важко поранені.
Місцеві правозахисники і опозиціонери, навпаки, заявляють, що поліцейські діяли вкрай жорстко, і що число загиблих значно вище офіційно оголошеного.

Нагадаємо, 16-17 грудня 2011 р. в казахстанському місті Жанаозен Мангістауської області сталися масові заворушення. Президент країни Нурсултан Назарбаєв ввів в місті режим надзвичайного стану строком на 20 днів, у цей період вночі буде діяти комендантська година.