ua en ru

У Катарі будують плаваючий місто

На додаток до звичайних готелів, розташованих на суші, в Катарі також побудують плаваючі готелі в Перській затоці.

На додаток до звичайних готелів, розташованих на суші, в Катарі також побудують плаваючі готелі в Перській затоці.

Пасажироперевезення буде здійснюватися за рахунок електромобілів, водних таксі, поромів і човнів. Це зробить місто куди чистіше і дозволить зберегти величезну кількість палива.

Один з проектів плаваючих готелів запропоновано Sigge Architects. Споруда буде повністю автономною - з власними джерелами енергії, персоналом і продовольчими запасами. Крім того, фінська фірма збирається побудувати кілька таких розкішних готелів і об'єднати їх в одну екосистему. В результаті вийде великий "острів" поряд з берегами Дохи. Oryx Island зможе вмістити 25 тисяч людей.

Проект будується спеціально до Чемпіонату світу з футболу, який пройде в 2022 році. Оскільки цей острів не буде прив'язаний до кордонів Катару, планується використовувати його і для інших важливих світових подій в інших країнах - він просто "припливе" у місце призначення без будь-яких проблем. Але це станеться ще нескоро, а поки можна лише позаздрити щасливчикам майбутнього, які будуть відпочивати від пятідесятіградусної арабської спеки в одному з готелів Oryx Island.