ua en ru

У Карпатах через снігопад утворився сніговий покрив завтовшки від 3 до 10 см, - Кульбіда

В українських Карпатах минулого тижня пройшов сніг, в результаті чого утворився сніговий покрив завтовшки від 3 до 10 см, а рівень води в річках піднявся місцями до 50-80 см. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Карпатах вперше випав сніг, висота сніжного покриву на високогір'ях Карпат становить від 3 до 10 см і відзначається налипання мокрого снігу", - сказав Кульбіда.

Крім того, він повідомив, що за минулу добу в карпатському регіоні пройшли сильні дощі та за даними гідрологічних постів, шар випавших опадів досягає 70 мм, що зумовило зростання рівня води в карпатських річках: "У більшості випадків це позитивний момент, оскільки до цього на більшості карпатських річок ми мали надзвичайно низький рівень води і ця ситуація поліпшить ситуацію з водними ресурсами в цьому регіоні. Підйом рівня води становить від 10 до 40 см, а також у деяких притоках Дністра (вода піднялася) до 50-80 см за останню добу".

За словами Кульбіди, дана ситуація не несе загрози для населення і територій карпатського регіону, тим більше, що з сьогоднішнього дня дощі в Карпатах припиняться, подальше підвищення рівня води не передбачається.

Читайте також: В Україні протягом двох діб встановиться середньодобова температура від +6 до +8 градусів, - Кульбіда