ua en ru

У Камбоджі опозиція готує демонстрацію, щоб посилити тиск на уряд

У Камбоджі головна опозиційна партія - Партія національного порятунку - готує демонстрацію протесту, щоб посилити тиск на уряд на тлі переговорів за підсумками виборів, повідомляє Associated Press. Демонстрація повинна пройти сьогодні.

Прем'єр-міністр країни Хун Сен, очолює правлячу Народну партію, і лідер Партії національного порятунку Сам Раинси поки не знайшли виходу з нинішнього політичного глухого кута. Причиною політичної кризи стали спірні результати парламентських виборів, що пройшли в країні 28 липня 2013 р. Опозиція стверджує, що голосування супроводжувалося серйозними порушеннями і вимагає проведення розслідування. Король Камбоджі Нородом Сихамони закликав сторони вирішити виниклі розбіжності мирним шляхом заради стабільності в регіоні. Однак відбулися 14 вересня переговори так і не привели до позитивного результату. Очікується, що Хун Сен і Сам Раинси зустрінуться знову 16 вересня ц.р.

Партія національного порятунку в липні 2013 р. показала хороший результат у порівнянні з попередніми виборами, хоча правляча партія зберегла більшість місць у законодавчому зборах. Опозиція заявляє, що вона б перемогла на виборах, якби голосування було чесним, і погрожує бойкотом першої сесії парламенту, яка має відбутися 23 вересня 2013 р.