ua en ru

У Кабміні проігнорували вимоги про звільнення голови КРРТ, - заява громадськості

Термін здачі "Антикорупційного іспиту для влади", який громадськість визначила в ході мітингу біля Кабінету міністрів для прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, закінчився 19 вересня.

Тоді в ході акції громадського обурення у будівлі уряду 17 вересня в державний заклад був переданий великий "екзаменаційний квиток" для прем'єра для здачі іспиту на вірність народу України.

Як повідомляється, в доповнення до екзаменаційного білету" в Кабміні було офіційно зареєстровано звернення до Яценюка з поясненням причин громадського обурення і вимогами до нього від імені "екзаменатора" - народу України.

Крім цього, в заяві громадськості йдеться про причини, що підштовхнули активістів звернутися до голови уряду. Серед цих причин: безперебійна трансляція російських каналів на сході України; призначення "ставлеників" члена Партії регіонів Володимира Сівковича: Олександра Пивнюка і Володимира Звєрєва на посаді генерального директора концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) і голови Держзв'язку України відповідно.

У той же час, первинна профспілкова організація КРРТ, представники координаційної ради, правозахисники, координаційна рада студентських організацій, представники громадських організацій та активісти Автомайдану повідомляють, що сьогодні ніяких дій у відповідь на вимоги активістів прем'єр-міністром України зроблено не було.

Згідно з повідомленням, в результаті відсутності відповіді прем'єр-міністра, громадськість переходить до дій по захисту українського інформаційного простору від імені народу України заявляє, що Яценюк "Антикорупційний екзамен не здав.

Нагадаємо, 17 вересня біля Кабміну відбулася громадська акція "Антикорупційний іспит для влади: екзаменаційний квиток для Арсенія Яценюка". В рамках заходу громадськість передала представнику Кабміну, який вийшов до активістів, великий "екзаменаційний квиток" для прем'єра для здачі іспиту на вірність народу України. Також було оголошено офіційно зареєстровано в Кабміні звернення до прем'єр-міністра України з вимогою від громадськості скоріше "скласти антикорупційний іспит" - звільнити злочинних чиновників на основі доказів, переданих активістами.

Як "практичне завдання "Антикорупційного іспиту", що було оголошено в присутності ЗМІ від імені "екзаменатора" - народу України, Яценюк визначити дату звільнення генерального директора КРРТ. Активісти наголосили, що саме Кабмін - це державний орган, який є відповідальним за призначення чиновників такого рівня.

Концерн РРТ, генеральним директором якого є Олександр Півнюк, забезпечує більш 95% мовлення ТБ каналів і радіопрограм і є головною зброєю, яка може використати Україна в інформаційній війні з Росією.