ua en ru

У Кабміні пропонують розробити соціогуманітарну програму реінтеграції Донбасу

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич запропонував розробити соціогуманітарну програму реінтеграції Донбасу.

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич запропонував розробити соціогуманітарну програму реінтеграції Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Українська держава не може допустити хаотичних і нескоординованих підходів у справі моделювання взаємовідносин Донбасу з іншими територіями України після перемоги над російським агресором. Ми повинні розробити довгострокову програму соціогуманітарної реінтеграції Донбасу в консолідоване тіло українського суспільства", - заявив Сич.

Крім цього, чиновник закликав українських науковців зайнятися глибинним дослідженням і трактуванням процесів на Південному Сході держави. За словами Сича, саме вони, а не кремлівські пропагандисти, повинні впливати на свідомість українців.

"Російська пропаганда, а за нею і збройна агресія, отримали сприятливий ґрунт на Донбасі. Адже протягом всіх років незалежності тут здійснювалася недосконала, а то й злочинна, гуманітарна політика. Тому наше завдання - направити всі зусилля, щоб надалі українське суспільство було монолітним організмом і щоб ніколи не повторилися ті події, що мали і мають місце в Криму і на Донбасі", - підсумував Олександр Сич.