ua en ru

У Кабміні ініціюють створення окремого держоргану з питань української діаспори

У Кабінеті міністрів України ініціюють створення окремого державного органу з питань української діаспори.

У Кабінеті міністрів України ініціюють створення окремого державного органу з питань української діаспори. Про це вчора заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич під час наради з питань удосконалення координації роботи із закордонними українцями, передає його прес-служба.

Сич зазначив, що чинним законодавством передбачено існування відповідного центрального органу виконавчої влади, але з різних об'єктивних і суб'єктивних причин його функції тепер виконують МЗС, Мінкультури і Держкомтелерадіо.

"Інституціональна роз'єднаність зусиль, кадрів і ресурсів є особливо неприйнятно в умовах, коли закордонне українство демонструє найвищу готовність надати всебічну допомогу Батьківщині в протистоянні агресору", - підкреслив він.

За підсумками наради Сич доручив спростити процедуру підготовки та видачі посвідчень українцям за кордоном, підготувати проекти нормативних змін, які дозволять розширити повноваження та представництво Національної комісії з питань закордонних українців, а також опрацювати питання створення єдиного центрального органу виконавчої влади з питань співпраці із закордонними українцями шляхом реорганізації підрозділів, які зараз займаються цими питаннями в інших органах виконавчої влади.