ua en ru

У Нальчику (РФ) запобігли теракту в 9-поверховому будинку

У столиці Кабардино-Балкарії Нальчику попередили теракт в житловому дев'ятиповерховому будинку, повідомляє прес-служба регіонального управління МВС Росії. За даними відомства, співробітники поліції і ФСБ шукали учасників бандпідпілля і виявили саморобний вибуховий пристрій в приміщенні технічного поверху дев'ятиповерхового житлового будинку.

Виготовлений за принципом ручної гранати, він був начинений вражаючими елементами у вигляді мідних кульок. Механізм приводу його в дію, на думку експертів, ударний, потужність - до 100 г в тротиловому еквіваленті. Вибухова суміш, за попередніми даними, складалася з порошку сурику зі сріблянкою, яка перебувала в металевому корпусі діаметром 10х6 сантиметрів.

Вибуховий пристрій було вивезено спеціалістами-вибухотехніками у безпечне місце та знешкоджено. Постраждалих серед цивільного населення і співробітників спецпідрозділів немає.

В ході подальшого огляду було виявлено двохсотграмову тротилову шашку, листівки з кресленнями та інструкціями, порошок сірого кольору, дві батарейки. Все вилучене направлено в експертно-криміналістичний центр МВС по КБР. Вживаються заходи по затриманню організаторів теракту, що готувався.

Нагадаємо, в травні в результаті терактів в Махачкалі загинули 13 людей, поранені були понад 100 осіб.