ua en ru

В Ізраїлі пом'якшать правила носіння зброї після нападу на синагогу

Влада Ізраїлю пом'якшать правила носіння зброї для самооборони після атаки на синагогу в Єрусалимі.

Влада Ізраїлю пом'якшать правила носіння зброї для самооборони після атаки на синагогу в Єрусалимі. Про це повідомив Іцхак Ааронович, міністр внутрішньої безпеки країни, передає Reuters.

Ааронович звернувся до громадян Ізраїлю по державному радіо, заявивши, що пом'якшення правил буде стосуватися всіх, хто має дозвіл на носіння зброї, включаючи охоронців і офіцерів армії не при виконанні службових обов'язків.

Напад на єрусалимську синагогу було скоєно вранці у вівторок. В приміщення увірвалися двоє палестинців, збройних топірцями для оброблення м'яса та рушницею. Вони встигли вбити чотирьох чоловік, перш ніж були застрелені поліцією. Відповідальність взяв на себе Народний фронт звільнення Палестини.

Інцидент стався в синагозі Кехиллат Бней Тора, розташованої в кварталі, де проживають ультраортодоксальні євреї. У момент нападу в приміщенні здійснювали молитву 25 осіб.

Кількість постраждалих уточнюється. За даними Jerusalem Post, швидка допомога повідомила про надходження вісьмох поранених, четверо з яких знаходяться у важкому стані. Двоє постраждалих є співробітниками поліції.