ua en ru

В Ізраїлі розслідують незаконне отримання громадянства екс-главою Міненерго Ставицьким

В Ізраїлі розслідують незаконне отримання громадянства екс-главою Міненерго Ставицьким

В Ізраїлі розслідують справу проти українського екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького за фактом незаконного отримання ним ізраїльського громадянства. Про це в ефірі Army Radio заявив ізраїльський приватний детектив Ріхард Бен Хаїм, передає The Times of Israel.

За словами Бен Хаїма, колишній український міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький, який підозрюється в розкраданні і відмиванні грошей, нещодавно отримав ізраїльське громадянство та проживає в даний час під Тель-Авівом.

При цьому громадянство Ставицькому було надано всупереч ізраїльському закону, який свідчить, що особи, які перебувають у розшуку у своїй країні або мають судимість, не мають права на громадянство. Проти нього було порушено справу.

Також в Ізраїлі розслідують справу проти ще одного українського екс-чиновника Юрія Борисова, колишнього генерального директора великої дочірньої української державної енергетичної компанії "Нафтогаз". За даними детектива, ізраїльське громадянство отримала вся його сім'я. Проте пізніше Борисов відмовився від громадянства і втік з країни.

Нагадаємо, Ставицький був оголошений в розшук Генеральною прокуратурою України 24 березня. Щодо його було розпочато кримінальне провадження за ст 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Пізніше, 23 квітня екс-міністра оголосила в розшук Служба безпеки України. Також Ставицького оголосив у розшук Інтерпол.