ua en ru

В Івано-Франківській обл. припинено діяльність ОЗУ з розповсюдження бупренорфіну

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили членів організованого злочинного угрупування, які займались розповсюдженням наркотичного засобу бупренорфіну. Про це повідомляє сьогодні прес-служба ГУБОЗ МВС України. До складу ОЗУ увійшли четверо чоловіків, двоє з яких вже притягувалися до кримінальної відповідальності.

Встановлено, що зловмисники з міста Париж (Франція) через митний пост Ужгородської митниці з приховуванням від митного контролю організували переміщення наркотичного засобу бупренорфіну у складі 280 пігулок "Субітекс". Потім цей товар збувався мешканцям міста Калуш. Кошти, отримані від реалізації наркотичних пігулок, учасники ОЗУ розподіляли на дві частини, перша - відправлялася за кордон як розрахунок за наркотичні засоби, а друга - розподілялася між собою.

Стосовно фігурантів слідчим відділом УБОЗ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. На даний час справа направлена до суду.