ua en ru

В Івано-Франківську не відбулося засідання міськвиконкому через відсутність кворуму

Вперше за час діяльності теперішнього складу виконкому Івано-Франківської міської ради не відбулося чергове засідання міськвиконкому через відсутність кворуму. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус назвав це "негативним, ганебним явищем".

За його словами, якщо колишній секретар міської ради Руслан Марцінків склав свої повноваження у зв'язку з обранням народним депутатом, а проти Олега Гаркота порушена кримінальна справа, то три члени виконкому, делеговані ВО "Свобода", і два від "Фронту змін" "не з'явилися свідомо, отримавши на це вказівку".

Як заявив Анушкевичус, на засідання виконавчого комітету були внесені такі питання, як Програма економічного і соціального розвитку Івано-Франківська на 2013 рік і основні напрями розвитку на 2014-2015 роки, бюджетне й інші важливі для громади міста питання. Особливо нагальними були питання, які стосуються оформлення свідоцтв на право власності - такі документи подали майже 200 івано-франківців.

Анушкевичус назвав такі дії саботажем і наголосив, що "люди не мають бути заручниками якихось неузгодженостей, недомовленостей між міським головою і політичними силами. Політичні суперечки потрібно вирішувати в інший спосіб, а не такими деструктивними діями".

Читайте також: Івано-Франківська облрада оскаржить рішення суду щодо мовного питання