ua en ru

В Івано-Франківську люди захопили ОДА

В Івано-Франківську сьогодні, 24 січня 2014 р, 10 тис. мітингувальників зайняли місцеву облдержадміністрацію з вимогою відставки губернатора Василя Чуднова.

В Івано-Франківську сьогодні, 24 січня 2014 р, 10 тис. мітингувальників зайняли місцеву облдержадміністрацію з вимогою відставки губернатора Василя Чуднова. Про це повідомила прес-служба ВO "Свобода" (фото, відео).

Спочатку люди закликали міліціянтів перейти на сторону народу та пропустити громаду до будівлі, де депутати облради мали провести прийом громадян.

"Однак коли громадськість із депутатами спробували зайти до приміщення, міліція відмовилася їх пропускати. У результаті громада відтіснила міліціянтів та зайняла ОДА", - йдеться в повідомленні.

"Як виявилося, голови ОДА Чуднова на робочому місці не було, він просто втік. Зараз протестувальники перекрили усі виходи з будівлі та перебуватимуть в приміщенні до завтра. Люди чекатимуть засідання облради, де депутати мають висловити недовіру Чуднову та проголосити про створення в області Народної ради", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, до площі перед ОДА постійно прибувають люди, вони наголошують, що головне їхнє завдання - втримати будівлю, аби забезпечити проведення сесії облради.

Раніше кілька сотень активістів луцького Євромайдану прийшли на мітинг у приміщення Волинської обласної ради.

В Івано-Франківську люди захопили ОДА

В Івано-Франківську люди захопили ОДА

Фото: БліцInfo

У той же час міліція відкрила кримінальне провадження за фактом спроби захоплення приміщення Чернівецької, Житомирської та Рівненської облдержадміністрацій.

За штурм Черкаської обласної державної адміністрації в Соснівський райвідділ міліції 23 січня доставили 58 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України (МВС).