ua en ru

В Італії новий уряд може бути сформований до 28 квітня

Один з лідерів Демократичної партії Енріко Летта, який за дорученням президента Італії Джорджіо Наполітано займається формуванням нового уряду, досяг певного прогресу в переговорах. Про це він поінформував сьогодні президента країни. У вищих колах Італії розраховують, що новий уряд буде сформовано до відкриття фінансових ринків, орієнтовно до 28 квітня 2013, передає Reuters.

Підставою для таких очікувань служать заяви Летта про те, що перші результати переговорів у рамках процесу створення нового кабінету міністрів Італії можна охарактеризувати як "надихаючі". При цьому Летта зазначає, що проблеми щодо домовленості з правоцентристською блоком Сильвіо Берлусконі залишаються.

Поряд з реформою держустанов новий уряд під керівництвом Летта проведе реформу ринку праці, сконцентрувавшись при цьому на підвищенні рівня найму співробітників маленькими і середніми підприємствами. Певні зміни можуть торкнутися і виборної системи.

Формування нового уряду виведе країну з політичного глухого кута, в якому Італія виявилася після проведених у лютому парламентських виборів, коли жодна з партій не отримала достатньої кількості голосів для формування уряду. Нагадаємо, що за підсумками минулих 24-25 лютого 2013 р. виборів найбільшу кількість голосів отримали лівоцентристи - у нижній палаті вони контролюють 295 місць з наявних 630, а в сенаті - 114 з 315.

Раніше сьогодні Італія провела аукціон держборгу, в ході якого вартість запозичень терміном на 6 місяців для країни знизилася до мінімального рівня з моменту введення євро. Рим запропонував інвесторам папери з терміном обігу до жовтня 2013 р. під 0,503% річних. У рамках попереднього аналогічного аукціону прибутковість по таких паперах склала 0,83%.

Читайте також: Уряд Італії сформує Енріко Летта, - джерела