ua en ru

В Італії Микола Мельниченко звільнений з-під варти, - неофіційні дані

В Італії Микола Мельниченко звільнений з-під варти. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив екс-губернатор Харківської обл. Арсен Аваков.

"Тільки що мені стало відомо, що аппеляционный суд Неаполя прийняв рішення про звільнення з під варти Миколи Мельниченка. Про це мене повідомив його адвокат Пьер-Франчесько Скаркіллі. Найімовірніше в другій половині дня будуть завершені формальності і Микола покине в'язницю", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня Мельниченко затримали по ордеру української служби Інтерполу в аеропорту Неаполя - відразу після його прибуття з Вашингтона.

Проти Мельниченка порушили кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів. У липні Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського райсуду від 23 червня 2011 року, яким той скасував постанову колишнього генпрокурора Святослава Піскуна від 1 березня 2005 року про закриття кримінальної справи проти Мельниченка. Справа надійшла в СБУ, досудове слідство відновили. 23 вересня 2011 року слідчий СБУ ухвалив постанову про оголошення Мельниченка в розшук, з 14 жовтня він перебуває в міжнародному розшуку.