ua en ru

В Іспанії заарештований комерційний директор пермського клубу "Хромая лошадь"

Комерційний директор пермського клубу "Хромая лошадь" Костянтин Мрихін, імовірно причетний до смерті 156 осіб, які загинули під час пожежі в клубі в 2009 р., арештований в Іспанії. Про це повідомили сьогодні представники правоохоронних органів країни, передає РБК. За їх словами, бізнесмен, який залишив межі РФ і оголошений в міжнародний розшук російською владою, був арештований недалеко від свого будинку в Барселоні.
Нагадаємо, що в ніч з 4 на 5 грудня 2009 р. в пермському кафе "Хромая лошадь" сталася пожежа, що спричинила загибель 156 осіб. Ще 65 особам заподіяно тяжкої шкоди здоров'ю і 18 особам - іншу шкоду здоров'ю. Розслідуванням встановлено, що пожежа сталася в результаті застосування в пожежонебезпечних умовах піротехнічних виробів, а також порушень правил пожежної безпеки у закладі, будівельних норм і правил. Це сприяло виникненню, інтенсивному розвитку пожежі, масовій загибелі і травмування людей.
Раніше повідомлялося, що кримінальну справу стосовно фактичного співвласника кафе К.Мрихіна, обвинуваченого за ч. 3 ст. 238 КК РФ (надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров'я споживачів, що призвело по необережності до смерті двох і більше осіб), виділено в окреме провадження, і він оголошений в розшук.