ua en ru

В Іраку в результаті вибуху загинули не менше 13 осіб та 52 особи постраждали

В результаті вибуху в селі Шабак на півночі Іраку загинули не менше 13 людей, передає Associated Press.

Повідомляється, що терорист-смертник привів у дію бомбу, закладену в його автомобілі на центральній вулиці села. Від вибуху повністю зруйнувалися кілька прилеглих будинків. За даними влади, постраждали щонайменше 52 людини.

Село, розташована недалеко від р. Мосула, населена в основному туркоменами (іракськими туркменами), исповедающими шиїзм. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за теракт, проте, найімовірніше, за вибухом стоять бойовики "Аль-Кайєди", які, будучи сунітами, нерідко атакують шиїтські поселення.

З початку жовтня 2013 р. це п'ятий вибух з великим числом людських жертв в Іраку. 5 жовтня в результаті серії терактів в Багдаді, Мосулі та кількох інших містах загинули 66 людей. 7 жовтня у восьми районах столиці країни прогриміла серія вибухів, жертвами стали 45 чоловік. 12 жовтня в м.самарра 17 людей загинули в результаті вибуху на ринку. Вже на наступний день терористи влаштували вибухи відразу у дев'яти містах Іраку, погибили близько 40 осіб.

Ринки, кафе і мечеті є частою мішенню для сунітських повстанців, що намагаються за допомогою терактів підірвати владу шиїтського уряду в країні. За даними місії ООН, з квітня 2013 р. в Іраку теракти в цілому загинули більше 5 тис. осіб.