ua en ru

В Іраку в результаті серії вибухів вбито щонайменше 35 осіб

В Іраку в результаті серії вибухів вбиті щонайменше 35 людей, передає Associated Press. Хвиля терактів вдарила в основному по шиїтському комерційним районам у Багдаді і за його межами. Як повідомили місцеві офіційні особи, п'ять вибухів було влаштовано з допомогою замінованих автомобілів, ще три - з допомогою дистанційно керованих вибухових пристроїв.

Найбільшим за кількістю жертв був вибух бомби в автомобілі в районі Садрія біля відкритого ринку, він призвів до загибелі 5 осіб, ще 15 отримали поранення. Інший вибух у передмісті Каррада викликав пожежа, загинули 4 людини, були поранені 14.

За даними Організації Об'єднаних Націй, з квітня 2013 р. жертвами вибухів і нападів в Іраку стали понад 2 тис. 500 осіб. Хвиля насильства була спровокована жорстоким розгоном урядовими військами сунітського табору протесту на півночі країни.

Відносини між сунітами, які були домінуючою конфесією при поваленому в 2003 р. президента Саддама Хусейна, і шиїтами в Іраку загострилися після того, як сунітські організації і партії стали заявляти, що уряд прем'єр-міністра шиїта Нурі Малікі витісняє їх з політичного життя країни.