ua en ru

В Індонезії на місці катастрофи знайдено параметричний самописець літака SSJ-100, який розбився

В Індонезії на місці катастрофи знайдено параметричний самописець літака Sukhoi SuperJet-100, який розбився. Інформацію про це підтвердили у ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" (ОАК).

Російський літак Sukhoi SuperJet-100 зазнав аварії 9 травня 2012 р. в Індонезії під час демонстраційного польоту. Місце його падіння було виявлено 10 травня 2012 р. недалеко від Джакарти в важкодоступній місцевості на схилі гори Салак на висоті 1,5 тис. м. На борту SSJ-100 перебували 45 осіб, всі вони загинули. 15 травня 2012 р. був виявлений мовний бортовий самописець з літака, що розбився. 18 травня індонезійські фахівці при контролі російських інженерів та участі заступника міністра промисловості і торгівлі РФ Юрія Слюсаря приступили до процедури зчитування, розшифровки і аналізу інформації з самописця.

Як раніше повідомляли в Міністерстві промисловості і торгівлі РФ, індонезійська комісія, що розслідує авіакатастрофу Sukhoi SuperJet-100 (SSJ-100), до технічної справності літака претензій не має. За даними комісії, аварійна система під час виконання демонстраційного польоту працювала в штатному режимі, ознак відмови систем і агрегатів літака до зіткнення не виявлено, функція попередження про зіткнення із землею T2CAS була працездатна в польоті і давала екіпажу інформацію про небезпечне зближення із землею.