ua en ru

В Індії 8 дітей загинули і 80 госпіталізовані в результаті отруєння шкільним обідом

В Індії 8 дітей загинули і 80 були госпіталізовані в результаті отруєння шкільним обідом, повідомляє телеканал Sky News.

Учні молодших класів з села Масракх в штаті Біхар на північному сході країни відчули себе погано після того, як з'їли приготоване в школі блюдо з рису і сочевиці.

Прем'єр-міністр штату Нітіш Кумар заявив, що в школу направлена ​​група судово-медичних експертів з метою розслідування причин смерті школярів.

Крім того, батькам загиблих дітей обіцяна грошова компенсація.

Проте, за повідомленнями місцевих ЗМІ, на місці трагедії продовжуються вуличні демонстрації, учасники яких вимагають покарати вчителів і чиновників, відповідальних за харчування учнів.

У Біхарі, одному з найбідніших і найбільш густонаселених штатів Індії, безкоштовні обіди видаються учням за державною програмою соціальної допомоги. Цей захід, як вважається, сприяє відвідуваності шкіл.

Проте раніше вже з'являлися повідомлення про те, що урядові стандарти якості часто ігноруються на місцях через корупцію. Як повідомляє індійська служба новин IANS, у шкільних обідах знаходили ящірок, жаб, комах і щурів.