ua en ru

В.Хомутиннік: Комітет з податкової політики пропонує підняти верхній поріг щодо обігу для підприємців-спрощенців до 600 тис. грн на рік

Комітет Верховної Ради (ВР) України з податкової та митної політики пропонує підняти верхній поріг щодо обігу для підприємців-спрощенців до 600 тис. грн на рік. Про це повідомив голова комітету Віталій Хомутиннік, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Хомутинніка, як і визначилось раніше, підприємці з обігом до 300 тис. грн зможуть працювати без касового апарату. Касові апарати для підприємців-спрощенців буде купувати держава.
Крім того, В.Хомутиннік зазначив, що комітет також пропонує зменшити кількість штрафів для підприємців-спрощенців. "На перший рік пропозиція комітету - скасувати будь-які штрафні санкції до користувачів касових апаратів", - відмітив голова комітету.
Він повідомив, що комітет збільшив кількість найманих працівників вдвічі - з 2 до 4. "Ще дискусія триває, є пропозиція щодо 6 осіб для сфери громадського харчування", - сказав В.Хомутиннік.
Голова комітету також сказав, комітет викреслив заборону працювати декільком спрощенцям на території одного приміщення.