ua en ru

Україна і Словаччина – надійні партнери, які зацікавлені у поглибленні двостороннього співробітництва в усіх сферах, в тому числі, в оборонній, - М.Єжель

В ході зустрічі міністра оборони України Михайла Єжеля з надзвичайним і повноважним послом Словацької Республіки в Україні Паволом Гамжиком сторони обговорили питання, пов'язані з участю М.Єжеля у зустрічі керівників оборонних відомств Вишеградської четвірки, яку заплановано провести 12 травня у словацькому м. Левоча у форматі "В4 + Україна". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
"Зустріч керівників оборонних відомств у форматі "В4 + Україна" надасть нового потужного імпульсу розвитку багатостороннього оборонного співробітництва", - зазначив П.Гамжик.
Також він ознайомив главу вітчизняного оборонного відомства з ходом економічних реформ, які впроваджуються у Словаччині, і підкреслив, що Словацька Республіка прагне розвивати контакти з Україною на урядовому рівні та поглиблювати співпрацю в оборонній сфері.
П.Гамжик представив М.Єжелю новопризначених аташе з питань оборони при посольстві Словацької Республіки в Україні підполковника Мартіна Сабо та військово-повітряного аташе при посольстві Словацької Республіки в Україні підполковника Мартіна Шпірека.
М.Єжель у свою чергу подякував П.Гамжику за підтримку Словаччиною економічних та соціальних реформ, які проводяться в Україні.
"Україна і Словаччина - надійні партнери, які зацікавлені у поглибленні двостороннього співробітництва в усіх сферах, в тому числі, в оборонній", - відзначив М.Єжель.
Також в ході зустрічі сторони обговорили питання розвитку співпраці в рамках регіональних ініціатив, зокрема, щодо активізації практичних аспектів підготовки та діяльності багатонаціонального українсько-словацько-угорсько-румунського інженерного батальйону "Тиса".
На сам кінець, М.Єжель та П.Гамжик висловили сподівання, що розвиток двостороннього співробітництва між Україною і Словаччиною буде динамічно розвиватися.