ua en ru

В ході операції на півдні Чечні знищені п'ять бойовиків

За останніми даними, число знищених в Чечні бойовиків зросло до п'яти. Про це повідомляє прес-служба глави і уряду регіону з посиланням на слова глави Чечні Рамзана Кадирова. Раніше було відомо про чотирьох ліквідованих членів НВФ.
"Вже виявлені тіла п'яти учасників НВФ. На місці працюють слідчо-оперативні бригади. Встановлюються особи нейтралізованих бойовиків", - зазначив Кадиров.
Глава Чечні підкреслив, що операція проти бойовиків у Веденському районі проводилася у винятково складних погодних умовах: у горах лежить глибокий сніг, ущелина оповита густим туманом. Через це було важко виявити і знешкодити встановлені бойовиками вибухові пристрої. В даний час операція вступає в завершальну фазу.
Нагадаємо, що в ході операції загинув один співробітник МВС Чеченської Республіки і троє військовослужбовців внутрішніх військ МВС РФ. Крім того, до медичних установ з пораненнями різного ступеня тяжкості доставлено 16 поліцейських і військовослужбовців. Кадиров повідомив, що стан постраждалих задовільний, загрози для їхнього життя немає. Також він додав, що сім'ям загиблих буде надана матеріальна допомога.
Глава Чечні зазначив, що операція проводиться на віддалі від населених пунктів, ні в одному з сіл Веденського району будь-які обмеження на пересування населення і транспорту не вводилися. За словами Кадирова, в цілому по республіці ситуація спокійна.
Раніше повідомлялося, що, у Веденському районі Чечні йде переслідування бандгрупи чисельністю до 10 бойовиків. За фактом події бойові зіткнення порушено кримінальну справу за ст.317 Кримінального кодексу РФ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ч.2 ст.222 КК РФ (незаконний оборот зброї).