ua en ru

В ході бою в аеропорту Донецька сили АТО взяли в полон двох співробітників МВС Чечні, - ІО

В ході бою в аеропорту Донецька сили АТО взяли в полон двох співробітників МВС Чечні, - ІО Джерело фото:twitter.com/Сергей Лойко

Сили антитерористичної операції в ході бою в донецькому аеропорту взяли в полон двох співробітників Міністерства внутрішніх справ Чечні. Про це повідомив сьогодні нардеп з комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони (Фракція "Народний фронт"), керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"В ході бою В районі аеропорту в Донецьку одна з штурмових груп російсько-терористичних військ потрапила під фланговий кинджальний вогонь підрозділів українських військ, зазнавши втрат. Українськими військовими захоплені в полон два співробітника МВС Чечні ("кадирівці")", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, українська артилерія завдала удару по артилерійських позиціях бойовиків в районі н. п. Спартак, звідки вони раніше вели вогонь по позиціях сил АТО в районі донецького аеропорту та Авдіївки.

"Придушення артилерійських засобів противника відбулося практично миттєво, після чого українська артилерія перейшла до придушення вогневих точок і вогневих засобів на передньому краї. Танковий підрозділ російсько-терористичних військ, брав участь у штурмі аеропорту протягом вчорашнього дня, встиг відступити", - пише Тимчук.

Нагадаємо, 13 січня бойовики протягом дня обстрілювали позиції сил антитерористичної операції донецький аеропорт з важкого озброєння. Повідомлялося, що сили АТО втратили половину раніше контрольованій території в донецькому аеропорту, залишивши під своїм контролем новий термінал.