ua en ru

У Херсонській обл. СБУ затримала шпигунську групу армії РФ

У Херсонській області Служба безпеки України (СБУ) затримала шпигунську групу Збройних сил Російської Федерації.

У Херсонській області Служба безпеки України (СБУ) затримала шпигунську групу Збройних сил Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"12 березня 2014 року о першій годині ночі співробітники УСБ України в Херсонській області виявили та затримали розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області та АР Крим поза пунктами контролю", - йдеться в повідомленні.

Метою цієї розвідгрупи було вивчення оперативної обстановки, отримання даних про передислокацію і ступінь готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області. Зокрема, проводилася розвідка щодо 3-го зенітно-ракетного дивізіону (р. Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділу 79-ї автомобільної бригади.

Лідером групи є громадянин РФ, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області. Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім'я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н.

"У своєму поясненні після затримання він визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати знаходження блокпостів прикордонних військ, розташування частин і підрозділів ЗС України", - наголошується в повідомленні.

СБУ розслідує цей факт у встановленому законодавством України порядку та проінформувала МЗС України відповідно до українсько-російської Консульської конвенції.