ua en ru

СБУ знешкодила у Херсонській обл. групу бойовиків, причетних до ДНР

У Херсонській області Служба безпеки України знешкодила групу бойовиків, причетних до самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР).

У Херсонській області Служба безпеки України знешкодила групу бойовиків, причетних до самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"15 липня ц.р. в р. Нова Каховка Херсонської області співробітники СБУ знешкодили групу бойовиків, причетних до сепаратистської і терористичної діяльності на сході України. Встановлена їх причетність до терористичної організації, що орудує на території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуку в одного із затриманих учасників групи СБУ вилучила зброю, перероблений під бойовий пістолет зі сталевими кульками. У іншого, за місцем його роботи, правоохоронці вилучили газети сепаратистського змісту "Новоросія" та листівки з закликами до порушення територіальної цілісності України. Крім цього, у нього виявлені чотири саморобних вибухових пристрої.

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ст.109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.