ua en ru

В Херсоні створили народне ополчення за цілісність України, - "Удар"

В Херсоні створили народне українське ополчення за цілісність України

В Херсоні створили народне українське ополчення за цілісність України. Про це повідомила прес-служба народного депутата України з фракції "Удар"Андрія Путілова.

"Небайдужі громадяни Херсона, що виступають за цілісність України, незалежно від партійних, релігійних уподобань, створили Херсонське народне українське ополчення. Херсонщина - на передовій і за мир, і спокій на її території, а також на території всієї незалежної України", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, ополчення взяло під свій контроль державні будівлі: обласну адміністрацію і телецентр "з метою захисту української землі під державним прапором й недопущення провокацій та закликів до сепаратизму".

Водночас херсонське народне українське ополчення закликає Кабмін і Верховну Раду України до відповідальності за безвладдя в регіонах під час окупації Росією Криму.

"Диверсійні групи переміщуються саме з південного сходу України і під виглядом самозванців з самооборони намагаються організувати заворушення в регіонах, в тому числі в Херсоні. Поки немає офіційної влади в Херсоні в ім'я недопущення захоплення української херсонської землі, народне ополчення взяло під контроль місто", - йдеться у повідомленні.