ua en ru

У Херсоні білборди кандидата знищувалися за вказівкою голови ОДА, - Люстрационный комітет

Агітаційні білборди кандидата в народні депутати по 183 округу Михайла Опанащенко знищувалися за вказівкою голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Путілова. Про це повідомив голова Люстрационного комітету Херсонської області Геннадій Дьяконов.

"Про це свідчить відеозапис, що з'явилася в мережі інтернет 21 жовтня, де молодий чоловік 1991 року народження зізнається, що кілька ночей поспіль за завданням губернатора Херсонщини псував білборди Михайла Опанащенко", - зазначив Дияконів.

Голова Люстрационного комітету додав, що на відеозаписі молодий чоловік підтвердив, що йому запропонували 600 грн за три дні такої "роботи". "Для цього потрібно було обстріляти фарбою білборди Опанащенко. За словами хлопця, в "оперативну групу" за знищення зовнішньої агітації Михайла Опанащенко увійшло чотири людини. Завдання - закидати білборди яйцями, наповненими фарбою", - повідомив Дияконов.

Повідомляється, що одного з хуліганів затримали активісти прямо на місці злочину. За словами затриманого, голова Херсонської облдержадміністрації обіцяв їх захистити від дій правоохоронних органів.

Відзначається, що Путілов на виборах 2012 р. також балотувався по 183 округу від партії "Удар" і переміг. Зараз по 183 округу балотується його помічник А.Гордеев.