ua en ru

У Харкові затримано підозрюваного в організації штурму ОДА у березні 2014 р., - міліція

Працівники харківського МВС оголосили про підозру в організації масових заворушень, що відбулися в березні 2014 року Харкові, зокрема штурму обласної державної адміністрації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України в Харківській області.

"Оперативники міського управління міліції встановили особу зловмисника і провели його затримання. Ним виявився 31-річний безробітний городянин", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що під час проведення харківськими правоохоронцями досудового розслідування щодо подій 1 березня 2014 року було встановлено, що даний громадянин, діючи спільно з іншими особами, прибув на площу Свободи в Харкові для участі у масових заворушеннях, спрямованих проти чинної влади.

Зокрема, він вигукував сепаратистські гасла і робив спроби захоплення державних будівель, при цьому тримаючи в руках прапор Росії.

Слідчі Харківського міського управління кваліфікували дії підозрюваного за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 1 березня 2014 року в Харкові під будівлю обласної державної адміністрації проходив проросійський мітинг, після чого будівля було взято штурмом.

В результаті зіткнень постраждали 106 осіб.

У Харкові затримано підозрюваного в організації штурму ОДА у березні 2014 р., - міліція