ua en ru

У Харкові за останні два дні зруйнували 3 монумента Леніну, - мер

У місті Харкові за останні два дні зруйнували три пам'ятника Леніну

У місті Харкові за останні два дні зруйнували три пам'ятника Леніну. Про це йдеться у зверненні харківського міського голови Геннадія Кернеса до харків'ян.

"Харків завжди був толерантним містом. Тут сусідять пам'ятники героям революції 1917 року і монументи, які з'явилися вже в незалежній Україні. У Харкові багато символіки Радянського союзу, але вже не менше, а, може, і більше символіки нашої нової країни. Пам'ятники всіх часів дорогі нам. Міська влада не знесла жодного пам'ятника, яке би ставлення до нього не було. Це пам'ять. Як про погане, що було в житті нашої країни, так і про хороше", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Кернес закликав місцевих мешканців не перетворювати місто на майданчик конфлікту, оскільки зараз "не час воювати з пам'ятниками".

"Думаю, що зараз не час для різких акцій. У сусідніх областях йдуть справжні бойові дії. Там отримують поранення і гинуть наші брати. А в Харкові воюють з пам'ятниками. Думаю, що зараз нам важливо навчитися приймати один одного такими, якими ми є... Нам зараз просто необхідне взаєморозуміння. Шлях до нього довгий і важкий, і на цьому шляху немає місця руйнувань. Нехай навіть руйнувань пам'яток, які комусь не подобаються. А всі зруйновані пам'ятники ми відновимо", - йдеться у зверненні мера.