ua en ru

У Харкові суд заарештував 25 осіб, що були затримані під час масових заворушень

У Харкові суд виніс ухвалу стосовно осіб, які були затримані 14 березня за участь у масових заворушеннях.

У Харкові суд виніс ухвалу стосовно осіб, які були затримані 14 березня за участь у масових заворушеннях. Про це повідомляє прес-служба МВС України у Харківській області.

Нагадаємо, що 14 березня в центрі міста стався конфлікт між громадянами із застосуванням зброї. Внаслідок зіткнення загинуло двоє людей, 5 отримали поранення.

За вказаними фактами слідчими органами було відкрито кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України - п.п. 1,5,15, ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 2 ст.294 (організація масових заворушень, що призвело до загибелі людей і інших тяжких наслідків) і ст.348 (замах на життя працівника правоохоронного органу). Максимальне покарання, яке передбачено, за вчинення вказаних злочинів - довічне ув'язнення.

До територіальних підрозділів було доставлено 38 осіб із обох сторін учасників конфлікту, стосовно 27 були зібрані первинні матеріали та направлені на розгляд до суду. 9 з доставлених були опитані та відпущені.

Районний суд міста Харкова розглянув вказані матеріали та виніс ухвалу про адміністративний арешт 25 осіб. Вони будуть утримуватися в ізоляторі тимчасового тримання. Розгляд матеріалів стосовно ще двох із затриманих перенесено.