ua en ru

У Харкові СБУ затримала злочину групу, яка вербувала найманців для нападів на українських військових

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) у ході спецоперації спільно з міліцією вчора, 1 липня 2014 р., затримали на залізничному вокзалі станції "Харків-пасажирський" групу осіб, котрі вербували мешканців Харківської області до бандформувань для здійснення збройних нападів на українських військових у Луганській області.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) у ході спецоперації спільно з міліцією вчора, 1 липня 2014 р., затримали на залізничному вокзалі станції "Харків-пасажирський" групу осіб, котрі вербували мешканців Харківської області до бандформувань для здійснення збройних нападів на українських військових у Луганській області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Згідно з повідомленням, до складу злочинної групи входило семеро харків'ян віком від 25 до 50 років. Дії зловмисників координувалися самопроголошеною "Луганською народною республікою" (ЛНР).

"Підбір кандидатів до терористичних угруповань здійснювався з числа осіб, які мають навички поводження зі зброєю та досвід участі у бойових діях. За вбивства українських військових вербувальники обіцяли грошову винагороду", - повідомляють у СБУ.

Як зазначають у відомстві, СБУ затримала усіх членів злочинної групи на чолі з організатором разом із завербованими найманцями під час їх спроби виїхати до Луганська для участі у незаконних збройних угрупованнях.