ua en ru

У Харкові провели антитерористичну операцію, затримано 70 сепаратистів, - Аваков

Правоохоронні органи провели в Харкові антитерористичну операцію, затримавши 70 осіб за підозрою в сепаратизмі.

Правоохоронні органи провели в Харкові антитерористичну операцію, затримавши 70 осіб за підозрою в сепаратизмі. Про це у своєму Facebook написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков (на фото).

Близько 6:40 вівторка він повідомив: "Харків. Почалася антитерористична операція. Центр міста перекритий. Як і станції метро. Не хвилюйтеся. Завершимо - відкриємо".

А вже через 12 хвилин: "Будівля Харківської ОДА знову зачищена від тих, хто вночі підпалював та захоплював будинок. Заарештовано близько 70 сепаратистів".

Аваков зазначив, що операція проводилась без застосування вогнепальної зброї.

Зауважимо, в понеділок увечері загарбники Харківської обласної державної адміністрації оголосили про створення Харківської народної республіки.

Пізніше у приміщенні ОДА сталася пожежа: загорання мало місце у двох приміщеннях першого поверху. Близько опівночі пожежа і багаття з покришок біля входу до будівлі були погашені.

Раніше Аваков повідомляв, що до Донецької, Луганської та Харківської областей прибули спецпідрозділи міліції з інших регіонів України.

У Харкові провели антитерористичну операцію, затримано 70 сепаратистів, - Аваков

(Фото: "МедіаПорт")

У Харкові провели антитерористичну операцію, затримано 70 сепаратистів, - Аваков

(Фото: "ГлавноеUA")

Учора в.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив у телезверненні до громадян України, що проти тих, хто взяв у руки зброю, проводитимуться антитерористичні заходи у східних регіонах України.

Нагадаємо, 6 квітня проросійськи налаштовані громадяни захопили будівлю Харківської облдержадміністрації з вимогою провести референдум про приєднання регіону до Росії. Вони також оголосили про створення Харківської незалежної республіки.