ua en ru

У Харкові проросійські активісти у ході мітингу здійснили спробу штурму ОДА

У Харкові проросійські активісти у ході мітингу в черговий раз зробили спробу штурму облдержадміністрації (ОДА).

У Харкові проросійські активісти у ході мітингу в черговий раз зробили спробу штурму облдержадміністрації (ОДА). Про це пише видання SQ.

Як повідомляється, близько 18.20 група приблизно з 200 чоловік кинулася з пл. Свободи до воріт ОДА з боку вул. Мироносицької, однак їх встигли закрити. Активісти скандували "Росія!", "Харків - російське місто!", "Фашисти!". Зброї в руках нападників не було, на деяких з них - маски. Серйозної спроби штурму воріт не було, кілька активістів почали розхитувати чавунний сегмент паркану, щоб вирвати його з забетонованої опори, проте незабаром припинили це робити.

Пізніше, близько 18.35 учасники акції почали повертатися на пл. Свободи.

Крім того, станом на 17:32 в центрі Харкова відбулися чергові зіткнення проросійськи налаштованих мітингувальників і міліції. З тильного боку облдержадміністрації виїжджали чотири автобуси з правоохоронцями. Три з них проїхали практично безперешкодно, останній ПАЗ активісти почали блокувати. Люди не давали автобусу рухатися, погрожували почати його розгойдувати і проколоти шини, потім почали кидати камені в скло. Щілини, що утворилися на місці розбитих вікон, міліціонери, що перебували в автобусі, блокували щитами. Крім того, активісти намагалися витягнути через вікно водія автобуса, а також перешкоджали руху легкового автомобіля, який їхав перед автобусом.

Судячи по звуках спрацювала сигналізація, кинуті мітингувальниками камені потрапили по машинам, припаркованим в районі перехрестя "п'яти доріг". Активісти скандували "Ганьба!" і "Фашисти!". В результаті автобуса вдалося виїхати.

Зазначимо, у Харкові в сьогоднішньому мітингу бере участь більше тисячі чоловік. Кордон міліції стоїть півколом біля входу в адміністрацію, як це було раніше, а ширенгой на тротуарі вздовж проїжджої частини, мітингувальники займають проїжджу частину вул. Сумської. До старих вимог мітингувальників - про проведення в області референдуму щодо федералізації - додалася вимога про звільнення затриманих вночі активістів.