ua en ru

У Харкові відкрили почесні консульства Білорусі та Туреччини

У Харкові в четвер було відкрито відразу два почесних консульства - Республіки Білорусь і Турецької Республіки. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Почесне консульство Республіки Білорусь було відкрито на вул. Сухумській, 24.

Після церемонії відкриття почесний консул Республіки Білорусь у Харкові Дмитро Бугас повідомив, що установа займатиметься наукою, спортом, культурою і трохи політикою, при цьому основною діяльністю консульства буде прийом громадян Білорусі. За даними останнього перепису населення, в Харкові та області проживає 113 тис. білорусів.

Почесне консульство Турецької Республіки відкрили на вул. Пушкінській, 57.

Як повідомив почесний консул Туреччини в Харкові Володимир Білий, в Харкові буде розташований центр консульського округу, до якого увійдуть Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька та Харківська області. У консульстві надаватимуть правову допомогу громадянам Туреччини, які знаходяться в Україні. Крім того, в консульстві функціонуватиме торговий дім, у якому бізнесменам із Туреччини допомагатимуть знаходити українських бізнес-партнерів. Також планується відкрити курси з вивчення турецької мови та історії країни.