ua en ru

У Харкові відкрили почесне консульство Азербайджану

У Харкові сьогодні, 16 жовтня, на вул. Петровського, 7 відкрили почесне консульство Азербайджанської Республіки.

У Харкові сьогодні, 16 жовтня, на вул. Петровського, 7 відкрили почесне консульство Азербайджанської Республіки. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова.

Як зазначається, у церемонії відкриття взяли участь представники уряду Азербайджану, Міністерства закордонних справ України, дипломати, керівники міст та областей, на які поширюється консульський округ.

Надзвичайний і повноважний посол Азербайджанської Республіки в Україні Ейнулла Мадатлі підкреслив, що Президент Азербайджану Ільхам Алієв надає великого значення розширенню та поглибленню взаємин з Україною.

"У цьому році вже було відкрито почесне консульство в Одесі, сьогодні воно відкривається в Харкові. Думаю, це стане важливим кроком для того, щоб ще більше зблизити наші народи у сфері торговельно-економічних, наукових, культурно-освітніх відносин", - зазначив посол.

Як повідомив почесний консул Азербайджану в Харкові Афган Салманов, своє завдання він бачить у підтримці азербайджанської діаспори та встановлення різнобічних стосунків між двома народами.

"Ми дуже зацікавлені у збільшенні обсягів взаємних інвестицій, активізації торгівлі, створення сприятливого ділового клімату на благо розвитку Азербайджану та України. Також будемо розвивати співробітництво в галузі туризму, освіти, спорту", - сказав почесний консул.

При цьому він зазначив, що активізації взаємин і реалізації ряду перспективних спільних проектів поки заважає напружена обстановка в Україні пов'язана з військовими діями на Донбасі.

За даними прес-служби, консульський округ, крім Харківської області, входять також Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська, Сумська і Чернігівська області.

Нагадаємо, на початку вересня в Харкові було відкрито відразу два почесних консульства Республіки Білорусь та Турецької Республіки.