ua en ru

У Харкові молоді люди провели семінар про іслам "Пророки, тверді духом"

В Ісламському культурному центрі Харкова "Аль-Манар" 27 травня відбувся семінар "Пророки, тверді духом", організований дівчатками-підлітками, які сповідують іслам.

"Ми відправили до кожної громаді посланника..." (Коран, 16:36). Саме читанням цього коранічного аята провідні відкрили захід. Згідно з ісламським віровченням, Всевишній послав в різні історичні періоди і до різним громадам більше 100 000 пророків. В Корані не перераховані імена всіх, проте згадані 25 з них.

Щоб не намагатися осягнути неосяжне, підлітки-мусульманки розповіли лише про п'ятьох з них, які дають приклад сили духу: Нуха (Ноя), Ибрахиме (Авраама), Мусі (Мойсея), Ісі (Ісуса) і Мухаммада.

Доповіді були короткими, але ємними: учасниці намагалися дати слухачам приклади, якими можна керуватися в повсякденному житті. Крізь усі виступи червоною ниткою проходила думка, що сильною особистістю можна стати, лише виявляючи терпіння у життєвих випробуваннях.

Організатори залишилися повністю задоволені заходом і сподіваються, що подібні зустрічі будуть проходити якомога частіше і при цьому користуватися таким же успіхом у відвідувачів ІКЦ.