ua en ru

У Харкові через заворушення травмовано 68 осіб, порушено справу

В Харкові в результаті масових заворушень, які сталися в центрі міста, загиблих немає, до медиків звернулося 68 осіб з травмами різного ступеню тяжкості.

В Харкові в результаті масових заворушень, які сталися в центрі міста, загиблих немає, до медиків звернулося 68 осіб з травмами різного ступеню тяжкості. Міліція порушила справу за фактом порушення громадського порядку, повідомляє прес-служба МВС України у Харківській області.

Нагадаємо, сьогодні на головній площі Харкова - площі Свободи відбулися масові збори жителів міста та області, в яких взяли участь близько 30 тис. громадян.

Під час мітингу на підтримку спокою та злагоди у регіоні, окремі учасники заходу проникли до приміщення Харківської обласної державної адміністрації. В результаті зіткнень загиблих немає, постраждали 68 осіб, усі вони отримали необхідну медичну допомогу.

За вказаним фактом слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років тюремного ув'язнення.

Усі факти порушення громадського порядку належним чином зафіксовані, проводяться необхідні слідчі дії для встановлення осіб, винних у вчиненні кримінального правопорушення та їх притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства України.

Громадяни, які перебували в приміщенні Харківської обласної держадміністрації, наразі знаходяться в територіальних підрозділах міліції міста Харкова виключно з метою встановлення їх осіб та надання необхідної допомоги. Їх життю та здоров'я ніщо не загрожує.
Оперативна обстановка у центральній частині міста знаходиться під повним контролем правоохоронних органів регіону.