ua en ru

У Харкові й області з 23 грудня вводять графіки аварійного відключення електроенергії

У Харкові й області з 23 грудня вводять графіки аварійного відключення електроенергії

Компанія "Харківобленерго" оприлюднило погодинні графіки відключення від електроенергії Харкова та Харківської області. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зокрема, передбачено відключення з 23 грудня 2014 р. по 1 лютого 2015 р. за групами (райони, вулиці) 2-3 рази в день по 2 години кожен раз. Час відключення: з 8:30 до 22:30.

Як зазначається, введення графіків мотивується виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, який призвів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в Об'єднаній енергетичній системі України.

Крім цього, "Харківобленерго" з метою економії регулярно відключає електропостачання ряду тролейбусних і трамвайних ліній. Відключення проводяться, найчастіше, з 8:30 до 12-13:00.

Власники великих пакетів акцій АК "Харківобленерго", за даними на 4 кв. 2012 р., Garensia Enterprises Limited (29,7950%), НАК Енергетична компанія України (65,0010%).

Нагадаємо, 19 грудня прем'єр Арсеній Яценюк наказав відключати освітлення вулиць, реклами і госзданий для економії електроенергії.

За повідомленням Міненерго, віялові відключення електрики в Україні можуть продовжитися до кінця зими.