ua en ru

У Грузії в наступному році почнеться будівництво 15 гідроелектростанцій


У Грузії в 2012 р. розпочнеться будівництво 15 нових гідроелектростанцій різної потужності. Про це на засіданні комітету галузевої економіки та економічної політики парламенту Грузії повідомив міністр енергетики і природних ресурсів країни Олександр Хетагурі.

За його словами, в сумі нові ГЕС будуть виробляти більше 2 000 МВт електроенергії. На початок будівництва такої кількості гідроелектростанцій буде інвестовано понад 3,5 млрд дол.

Міністр також повідомив, що в даний час в країні йде будівництво 10 ГЕС, сумарна потужність яких складе 2 млрд 500 млн кВт/ч електроенергії. На будівництві гідроелектростанцій працює понад 1200 чоловік.

Крім будівництва гідроелектростанцій, підкреслив міністр, Грузія робить акцент на будівництві високовольтних ліній електропередач. Зокрема, наступного року почнеться будівництво 400-кіловольтної ЛЕП до Вірменії. Що ж стосується двох споруджуваних ЛЕП до кордонів з Туреччиною і Азербайджаном, перша буде здана в експлуатацію навесні 2012 р., а друга - до кінця 2011 р.