ua en ru

У Греції якість життя може повернутися на докризовий рівень до 2019 р., - прем'єр-міністр країни

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас впевнений, що на відновлення грецької економіки та рівня життя громадян до значень 2008 р. піде не більше шести років, передає ВВС.

"Більшість експертів стверджує, що нам не знадобляться десятиліття, не покоління, але лише шість років, щоб оговтатися від наслідків кризи", - заявив Самарас в Римі, зробивши зупинку на шляху до Брюсселя, де у нього запланована зустріч з представниками Євросоюзу з проблеми боргової кризи в Греції.

Тим часом безробіття в Греції неухильно зростає, побиваючи при цьому все нові рекорди. За даними статистичного відомства Греції ELSTAT, в червні 2013 р. його рівень становив 27,9%, що є найвищим показником з моменту початку спостережень відомства. Причиною постійного погіршення ситуації є шестирічна рецесія в Греції. Почавшись у 2007 р., вона переросла у вересні 2009 р. у важку економічну кризу. З 2008 р. ВВП країни впав на 23%. Проте аналітики відзначають уповільнення падіння та окремі ознаки відновлення грецької економіки завдяки зростанню кількості туристів в 2013 р.

Зазначимо, вчора в Греції розпочався п'ятиденний страйк проти масових звільнень.