ua en ru

В ГПУ констатують зростання злочинності за 5 міс. 2010 р. на 31%

В ГПУ констатують зростання злочинності за 5 міс. 2010 р. на 31%. Про це повідомив генпрокурор Олександр Медведько на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Медведько повідомив, що тяжкі і особливо тяжкі злочини зросли на 32%. Причина такого зростання полягає в заниженні суми крадіжки, від якої починається кримінальна відповідальність, вважає він.

У зв'язку з цим заниженням злочини, пов'язані з посяганням на майно громадян зросли на 148,5%. В цілому, в загальній структурі злочинності, злочини, пов'язані з посяганням на майно складають 50%.

О.Медведько зазначив, що це не означає, що « з приходом нової влади в країні розгулялась злочинність». За його словами, по низці тяжких злочинів спостерігається зниження, зокрема, на 27% знизився рівень розбійних нападів, на 19% - грабежів, на 15% - ДТП зі смертельними наслідками, на 15% - злочини, пов'язані з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, на 5% - злочини з торгівлі людьми.

Генпрокурор зазначив, що за 5 міс. поточного року знизилось до 71% розкриття злочинів, що також пов'язано із заниженням суми крадіжки.