ua en ru

У держбюджеті закладено виділення Держбанку розвитку 2,6 млрд грн держгарантій, - Колобов

Державний банк розвитку України отримає 2,6 млрд грн для надання державних гарантій для створення інвестиційних проектів. Про це повідомив міністр фінансів України Юрій Колобов на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"З метою розвитку державно-приватного партнерства, залучення іноземних інвесторів пропонується передбачити можливість надання державних гарантій за зобов'язаннями Державного банку розвитку, який може залучати фінансові ресурси для реалізації комерційних самоокупних інвестиційних проектів приватного сектора. Підтримка уряду, реалізація інвестиційних проектів пропонується за рахунок компенсації з державного бюджету, відсотків по позиках і частинам позик. Законом України про державний бюджет України на 2013 р. на дані цілі передбачено 2,6 млрд грн. Залучення коштів можливе на умовах банківського кредитування, таки шляхом випуску облігацій", - сказав міністр.

За словами Колобова, новий механізм запропонований з метою забезпечення інвестиційного імпульсу реалізації економічних реформ, започаткованих Президентом України.

Читайте також: Держбанк розвитку буде регулюватися окремим законом, - Мінекономрозвитку