ua en ru

В держбюджеті на 2013 рік Києву не додали 4 млрд грн на зарплатню, - Крамаренко

В держбюджеті на 2013 рік Києву не додали 3,5 млрд грн на капітальні вкладення, близько 4 млрд грн на зарплатню, енергоносії і харчування, а також 1,2 млрд грн на муніципальні надбавки. Про це сьогодні повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна. "Якщо виходити з тих цифр, які надало Міністерство фінансів, то це буде гола зарплата, лише один оклад працівникам бюджетної сфери. Це будуть заборгованості по енергоносіях, продуктах харчування, медикаментах, які ми купуємо для наших лікарень і всіх основних сферах, які є. Якщо я говорю про капітальні вкладення - то їх дали лише 750 млн грн. І цього лише частково вистачить на 1-2 об'єкти", - зазначив Крамаренко.

За його словами, уряд не додав 677,5 млн грн на зарплату бюджетникам, 1,098 млрд грн - на енергоносії, 416,5 млн грн - на харчування, 325,5 млн грн - на медикаменти, 1,02 млрд грн - на погашення кредиторської заборгованості за захищеннями статтями. Натомість уряд планує виділити вирівнюючу дотацію в розмірі 124 млн грн. "Для того, щоб Київ сплатив зарплату з урахуванням надбавок, розрахувався за енергоносії, за продукти харчування, за медикаменти в лікарнях і утримання у належному стані дорожнього господарства - це без капвкладень - нам треба 4,150 млрд грн", - наголосив Крамаренко.

Він також зазначив, що Києву необхідно 1,2 млрд грн на муніципальні надбавки. За його словами, вже зараз зарплата бюджетників з усіма надбавками у Києві є на 300 грн меншою ніж в середньому по всі Україні. "Якщо взяти розрахунок у 2012 р. і проіндексувати його на зростання зарплати, то це буде 850 млн грн. Якщо платити згідно угоди, підписаної з профспілками у 2007 році, яка є досі діючою, то нам необхідно 1,2 млрд грн", - наголосив службовець.

Серед іншого, за словами Крамаренка, мінімально на будівництво великих об'єктів Києву потрібно 3,5 млрд грн капвкладень. "Мінімальні капвкладення - це 3,5 млрд грн, а об'єктів незакінченого будівництва за бюджетні гроші в Києві є на 11 млрд грн", - наголосив він. За словами Крамаренка, ці 3,5 млрд грн потрібні для того, щоб добудувати метро (1 млрд грн), Подільско-Воскресенського переходу (1,8 млрд грн),і на існуюче будівництво транспортних розв'язок - 600 млн грн.

Читайте також: Держбюджет-2013 не передбачає субвенцію на погашення різниці в тарифах у Києві, - Крамаренко