ua en ru

У Горлівці в результаті артобстрілу загинула 1 місцевий житель, 16 постраждали, - міськрада

Ніч із 2 на 3 серпня в Горлівці (Донецька обл.) пройшла неспокійно. У результаті артобстрілу в місті постраждали селища Штерівка, Солідарність, Жовтневий, шахти Кочегарка. Про це повідомили у прес-службі Горлівської міськради.

Частково і повністю зруйновані до десяти приватних житлових будівництв. На місця подій виїжджали бригади рятувальників для ліквідації пожеж.

"Постраждали 17 осіб, з них одна загинула. Пораненим надана необхідна медична допомога", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу енергетиками була відновлена ​​робота десяти трансформаторних підстанцій. Електроенергію отримали селище Перемоги, психоневрологічна лікарня та Микитівський хлібозавод.

Знеструмленими залишаються водопровідний вузол, частина Микитівського району, селище Широка Балка. Вода не потрапляє до частини Микитівського району. Сьогодні енергетиками виконуються роботи в центральній частині міста та в селищі Солідарність.

Сміттєприбиральна техніка працює в центральній частині міста, в житлових масивах Будівельників і Комсомольський.

"Ситуація на споживчому ринку контрольована. Працюють великі мережеві супермаркети: до мережі супермаркетів "Амстор" сьогодні здійснено завезення овочів і ковбасних виробів. Завтра очікується завезення ковбасних виробів до мережі супермаркетів "Фуршет". Загалом, торгові мережі забезпечені товарами першої необхідності", - йдеться в повідомленні.

Ситуація у транспортній сфері також нормалізується: сьогодні на маршрути вийшли автобуси № 1, 2, 3, 17, 24, 28, 37, 101.

Нагадаємо, як повідомлялося станом на 31 липня, в результаті обстрілів за останні дні в Горлівці загинули 30 мирних жителів, 44 госпіталізовані.